Najlakši recept za najkremastije PRINCES KROFNE - Najfinije testo koje uspeva baš svaki put, a fil je gotov za 5 minuta
Princes krofne su jedan od najlepših kolača, a sada ih napravite lako i brzo pomoću ovog recepta.
Princes krofne su klasik koji ne prestaje da oduševljava sve ljubitelje slatkiša! Ako ste ikada želeli da pripremite ove sočne, kremaste i mekane krofne kod kuće, a mislili ste da su previše komplikovane, imamo savršen recept za vas. Najfinije testo koje se topi u ustima, i kremasti fil koji je gotov za samo 5 minuta – ovo je recept koji će uspeti baš svaki put!
Bilo da ih pripremate za porodični ručak, goste ili kao brzi desert, ove princes krofne biće hit na stolu. Uz jednostavne sastojke i par trikova, dobićete desert koji će podsećati na one iz najboljih poslastičarnica, ali sa toplinom domaće atmosfere. Uživajte u ovom receptu koji je pravi recept za uspeh u svakoj kuhinji!
Sastojci:
200 ml vode
5 kašika brašna
2 kašike ulja
3-4 jajeta
1 kesica šlag krema
Priprema:
Sipati vodu u šerpu, dodajte ulje i stavite da provri. Dodati brašno i izmešati. Peći, uz stalno mešanje, tek toliko da se brašno zapari. Malo prohladiti pa dodavati jedno po jedno jaje uz intezivno mešanje. Testo mora da bude ređe da pada sa varjače. U manju šerpicu sipati ulja za prst, pa malom kašičicam vaditi testo i spuštati u vrelo ulje. Jako brzo rastu i same se okreću.
Savet: Stavite ih gusto inače ih je teško obuzdati od okretanja. Vaditi na salvetu. Umututi šlag, svaku krofnu raseći na pola i puniti šlagom pomoću šprica. Posuti prah šećerom.