Најлакши рецепт за најкремастије ПРИНЦЕС КРОФНЕ - Најфиније тесто које успева баш сваки пут, а фил је готов за 5 минута
Принцес крофне су један од најлепших колача, а сада их направите лако и брзо помоћу овог рецепта.
Принцес крофне су класик који не престаје да одушевљава све љубитеље слаткиша! Ако сте икада желели да припремите ове сочне, кремасте и мекане крофне код куће, а мислили сте да су превише компликоване, имамо савршен рецепт за вас. Најфиније тесто које се топи у устима, и кремасти фил који је готов за само 5 минута – ово је рецепт који ће успети баш сваки пут!
Било да их припремате за породични ручак, госте или као брзи десерт, ове принцес крофне биће хит на столу. Уз једноставне састојке и пар трикова, добићете десерт који ће подсећати на оне из најбољих посластичарница, али са топлином домаће атмосфере. Уживајте у овом рецепту који је прави рецепт за успех у свакој кухињи!
Састојци:
200 мл воде
5 кашика брашна
2 кашике уља
3-4 јајета
1 кесица шлаг крема
Припрема:
Сипати воду у шерпу, додајте уље и ставите да проври. Додати брашно и измешати. Пећи, уз стално мешање, тек толико да се брашно запари. Мало прохладити па додавати једно по једно јаје уз интезивно мешање. Тесто мора да буде ређе да пада са варјаче. У мању шерпицу сипати уља за прст, па малом кашичицам вадити тесто и спуштати у врело уље. Јако брзо расту и саме се окрећу.
Савет: Ставите их густо иначе их је тешко обуздати од окретања. Вадити на салвету. Умутути шлаг, сваку крофну расећи на пола и пунити шлагом помоћу шприца. Посути прах шећером.