NAMAŽITE MAST NA HLEB: Nutricionistkinja RAZBIJA MIITOVE o hrani! Ovo je zapravo ZDRAVO!
Slobodno uživajte!
Postoje mitovi da neke namirnice ne treba često jesti, a poznati nutricionista Monika Reinagel odlučila je da razbije opšteprihvaćene mitove o ishrani.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2016/05/21/profimedia-0164720521.jpg?itok=m_Xrp3_s)
PRESTANITE DA ZAVARAVATE SEBE: KO i ŠTA je glavni krivac za tih nekoliko kilograma viška?
Komad mesa
Crveno meso prati loša reputacija da loše utiče na zdravlje,dok Reinagel pobija to verovanje. Govedina i svinjetina su bogate nutritivnim vrednostima, te se smatraju dobrim za zdravlje srca. Bogati su proteinima, gvožđem, vitaminom B, cinkom i ostalim nutrijentima, a sadrže i mononezasićene masne kiseline, poput onih koje ima maslinovo ulje u sebi.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/123/porodica-setnja.jpg?itok=bR1d3Qxn)
KAO DA STE BILI U TERETANI: Uz ove AKTIVNOSTI aktiviraćete sve mišiće, ali BEZ MUKE i napora! UŽIVAĆETE!
Krompir
Spada u skrobnu namirnicu i pun vitamina i minerala koji su dobri za zdravlje. Ako smanjujete količinu soli treba da povećate unos kalijum a to ćete uraditi upravo konzumiranje krompira.
Svinjska mast
Poznato je da svinjska mast leči veliki broj oboljenja. Odlična je za pluća, leči kašalj, bronhitis, a pokazala se dobra i u lečenju ginekoloških problema. Bogata je holesterolom, ali je on osnova za formiranje vitamin D, ključnog za apsorbciju kalcijuma koji čuva kosti. Ima 33% manje zasićenih masti od maslaca i tri puta veći odeo 3 omega masnih kiselina Odličan je izbor i vitamina B.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2016/11/20/dorucakkkne.jpg?itok=gwIIneKX)
DORUČAK JE ZLO: Ruski lekar OTKRIO zašto je zapravo LOŠE započeti dan na ovaj NAČIN!
Kafa
Domaća kafa se pokazala efikasnom kada je reč o povećanju dobrog holesterola u telu i smanjenja upala. Ne samo da je ukusna, već kafa je puna antioksidanata koji su odgovorni za zdravlje srca, a antioksidans u kafi sa najvećom oksidativnom moći je hlorogenska kiselina. Zato je nemojte izbegavati, ali bitno je i da ne preterujete.