НАМАЖИТЕ МАСТ НА ХЛЕБ: Нутриционисткиња РАЗБИЈА МИИТОВЕ о храни! Ово је заправо ЗДРАВО!
Слободно уживајте!
Постоје митови да неке намирнице не треба често јести, а познати нутрициониста Моника Реинагел одлучила је да разбије општеприхваћене митове о исхрани.
ПРЕСТАНИТЕ ДА ЗАВАРАВАТЕ СЕБЕ: КО и ШТА је главни кривац за тих неколико килограма вишка?
Комад меса
Црвено месо прати лоша репутација да лоше утиче на здравље,док Реинагел побија то веровање. Говедина и свињетина су богате нутритивним вредностима, те се сматрају добрим за здравље срца. Богати су протеинима, гвожђем, витамином Б, цинком и осталим нутријентима, а садрже и мононезасићене масне киселине, попут оних које има маслиново уље у себи.
КАО ДА СТЕ БИЛИ У ТЕРЕТАНИ: Уз ове АКТИВНОСТИ активираћете све мишиће, али БЕЗ МУКЕ и напора! УЖИВАЋЕТЕ!
Кромпир
Спада у скробну намирницу и пун витамина и минерала који су добри за здравље. Ако смањујете количину соли треба да повећате унос калијум а то ћете урадити управо конзумирање кромпира.
Свињска маст
Познато је да свињска маст лечи велики број обољења. Одлична је за плућа, лечи кашаљ, бронхитис, а показала се добра и у лечењу гинеколошких проблема. Богата је холестеролом, али је он основа за формирање витамин Д, кључног за апсорбцију калцијума који чува кости. Има 33% мање засићених масти од маслаца и три пута већи одео 3 омега масних киселина Одличан је избор и витамина Б.
ДОРУЧАК ЈЕ ЗЛО: Руски лекар ОТКРИО зашто је заправо ЛОШЕ започети дан на овај НАЧИН!
Кафа
Домаћа кафа се показала ефикасном када је реч о повећању доброг холестерола у телу и смањења упала. Не само да је укусна, већ кафа је пуна антиоксиданата који су одговорни за здравље срца, а антиоксиданс у кафи са највећом оксидативном моћи је хлорогенска киселина. Зато је немојте избегавати, али битно је и да не претерујете.