ZA LJUBITELJE ČOKOLADE: Donosimo recept za popularni kolač CRNAC bez JAJA, sve što ćemo reći - BRZ, LAK i EFIKASAN
30.07.2023.
07:31
Komentari (0)
Poslastica kao iz poslastičarnice.
Srpske domaćice poludele su za kolačem koji se krije iza zanimljivog naziva "Crnac bez jaja". Osim interesantnog imena, koje svakako rasplamsava maštu, ovaj kolač je i bogatog ukusa, a sprema se vrlo lako.
JEFTINO, A ZDRAVO jelo po receptu Jelene Đoković: Brusketi bez hleba - svi će da traže parče više![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/07/29/brusketi_jelena.jpg?itok=hxHWr_Hw)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/07/29/brusketi_jelena.jpg?itok=hxHWr_Hw)
JEFTINO, A ZDRAVO jelo po receptu Jelene Đoković: Brusketi bez hleba - svi će da traže parče više
Omiljeni doručak SRBA često je na SNIŽENJIMA, a može biti OPASAN! Ako na deklaraciji pročitate ovu skraćenicu, NIKAKO NE KUPUJTE!![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398949/profimedia-0204793437.jpg?itok=59Afmo02)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398949/profimedia-0204793437.jpg?itok=59Afmo02)
Omiljeni doručak SRBA često je na SNIŽENJIMA, a može biti OPASAN! Ako na deklaraciji pročitate ovu skraćenicu, NIKAKO NE KUPUJTE!
Potrebno je:
Za koru
- 3 čaše jogurta od 180 gr
- 1/2 čaše šećera
- 2 kašike pune kakaa
- 2 čaše brašna
- 1 čaša griza
- 1/2 čaše ulja
- 100 gr suvog groždja
Za preliv
- 4 kašike džema po vašem ukusu
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 50 g margarina
- 50 ml mleka
- 2 kašike ulja
- dekoracija po izboru
Priprema:
Pomešati suve sastojke pa dodati jogurt, ulje, suvo groždje i sve izmešati. Sipati smešu u pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Vruć kolač premazati džemom i preliti čokoladom. Ostaviti da se prohladi, a onda poslužiti.