JEFTINO, A ZDRAVO jelo po receptu Jelene Đoković: Brusketi bez hleba - svi će da traže parče više
Recept za brusketi od krompira - ovo sprema Jelena Đoković, a možete ga jesti i tokom posta... Ukusno, zdravo i lagano!
Ukoliko volite bruskete, ali se trudite da ne jedete hleb i da se hranite zdravo, donosimo vam jednostavan recept Jelene Đoković. Pre par godina Jelena je objavila ovo ukusno i zdravo jelo a Instagramu, a možete ga jesti i kada ste na postu ili ako birate veganski način ishrane.
Umesto hleba, ove bruskete"nose" hrskavo pečeni krompiri, a čeri paradajz možete zameniti običnim parajazom. Takođe, ako ne volite bosiljak, možete se igrati i eksperimentisati sa peršunom. Lagano za leto u savršenoj harmoniji ukusa, ovaj obrok, ako nas pitate, savršeno se slaže uz neki hladan napitak.
Sutrašnji praznik DONOSI ZASLUŽENE KAZNE GREŠNICIMA: Čuvajte se „velike vode“ i grmljavine - ovo ko PREKRŠI crno mu se piše
3 ZRNA GROŽĐA ZA POTOMSTVO: Čudotvorna loza sa SVETE GORE daruje decu onima koji se iskreno mole
Brusketi od krompira po receptu Jelene Đoković
Sastojci:
- 2 velika ili 4 mala krompira
- 2 šolje seckanog čeri paradajza
- 2 mlevena čena belog luka
- 5 listova svežeg mlevenog bosiljka
- ¼ kašičice morske soli
- sok od ½ limuna
- 1 kašičica meda (opciono)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir isecite po dužini na dugačke ovale debljine oko pola centimetra i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Krompir pecite 30 minuta, dok po vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.
Umutite limunov sok, so, beli luk i med (po želji) u maloj posudi. Dodajte paradajz isečen na kockice i promešajte da se sjedini. Pečene kriške krompira poređajte na poslužavnik i po njima pospite paradajz isečen na kockice i mleveni bosiljak.
Po svakoj brusketi na kraju dodatno pospite morsku so i biber po ukusu.