ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЧОКОЛАДЕ: Доносимо рецепт за популарни колач ЦРНАЦ без ЈАЈА, све што ћемо рећи - БРЗ, ЛАК и ЕФИКАСАН
30.07.2023.
07:31
Коментари (0)
Посластица као из посластичарнице.
Српске домаћице полуделе су за колачем који се крије иза занимљивог назива "Црнац без јаја". Осим интересантног имена, које свакако распламсава машту, овај колач је и богатог укуса, а спрема се врло лако.
ЈЕФТИНО, А ЗДРАВО јело по рецепту Јелене Ђоковић: Брускети без хлеба - сви ће да траже парче више
ЈЕФТИНО, А ЗДРАВО јело по рецепту Јелене Ђоковић: Брускети без хлеба - сви ће да траже парче више
Омиљени доручак СРБА често је на СНИЖЕЊИМА, а може бити ОПАСАН! Ако на декларацији прочитате ову скраћеницу, НИКАКО НЕ КУПУЈТЕ!
Омиљени доручак СРБА често је на СНИЖЕЊИМА, а може бити ОПАСАН! Ако на декларацији прочитате ову скраћеницу, НИКАКО НЕ КУПУЈТЕ!
Потребно је:
За кору
- 3 чаше јогурта од 180 гр
- 1/2 чаше шећера
- 2 кашике пуне какаа
- 2 чаше брашна
- 1 чаша гриза
- 1/2 чаше уља
- 100 гр сувог грожђа
За прелив
- 4 кашике џема по вашем укусу
- 100 гр чоколаде за кување
- 50 г маргарина
- 50 мл млека
- 2 кашике уља
- декорација по избору
Припрема:
Помешати суве састојке па додати јогурт, уље, суво грожђе и све измешати. Сипати смешу у плех обложен пек папиром.
Пећи на 200 степени Ц око 45 минута. Врућ колач премазати џемом и прелити чоколадом. Оставити да се прохлади, а онда послужити.