OTKRIVAMO: Koje namirnice najviše goje, a koje održavaju vitkost?
Održite normalnu telesnutežinu.
Smatra se da su čips i prženi krompiri zajedno sa gaziranim pićima najodgovorniji za gojenje.
PRESPAVALA JE SA LUKOM U ČARAPAMA! Da ne poveruješ! Evo ŠTA joj se DOGODILO nakon samo JEDNE NOĆI!
Sem FANTASTIČNOG ukusa povoljno utiče i na ZDRAVLJE: Sirup od bundeve (RECEPT)
SIRUPI, ANTIBIOTICI: Pet pravila za čuvanje lekova
Sa druge strane, ako jedemo hranu koja je bogata celulozom uz jogurt, gubimo težinu. Stručnjaci ukazuju na to da ćemo, ako jedemo dosta zdrave hrane, jesti manje hrane koja nije zdrava.
Takođe, hrana bogata celulozom stvara nam osećaj sitosti, dok prženi krompiri, slatkiši ili gazirana pića imaju bolji ukus, ali smo nakon toga ubrzo ponovo gladni.
Nema sumnje da osobe koje piju jogurt čine puno za održavanje normalne telesne težine. Takođe, osobe koje se zdravije hrane, ako pri tom ne puše i ako umereno piju i spavaju 7-8 sati u toku noći, imaju mnogo više energije i mnogo više fizički vežbaju.
Istraživači su analizirali 120.877 muškaraca i žena u SAD-u koji su imali nomalnu telesnu težinu i podelili su ih u tri grupe. U proseku su dobijali na težini 1,5 kg na svake 4 godine, što je iznosilo oko 7,5 kilograma za 20 godina i imali su povećan rizik od obolevanja srca, šećerne bolesti i raka.
Studija je specijalno bila fokusirana na odnos dobijanja na težini i konzumiranja određene vrste hrane kod žena. Zaključeno je da sve vrste krompira, a naročito čips i prženi krompir, dovode do gojenja, ali i da crveno meso, mesne prerađevine, slatkiši i zašećereni voćni sokovi imaju isti efekat.
Povrće, voće, jogurt i koštunjavi plodovi – pokazali su se kao najefikasniji u održavanju optimalne telesne težine