Na ovaj način UNIŠTAVATE sve VITAMINE - Evo kako se pravilno pravi KUPUS SALATA, ovako se hranljivi sastojci zadržavaju na tanjiru
Po nekom nepisanom pravilu kupus salata je uvijek ukusnija, slađa i mekša u restoranu nego kod kuće, a evo zašto.
Ako do sada niste pratili, zastanite i razmislite da li prvo dodate ulje ili sirće u kupus salatu. I da, redosled sve menja.
Ukoliko prvo ubacite jedno rizikujete da izgubite sve vitamine iz zdravog kupusa. Barem tako kaže Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka.
– Prvo ide ulje, naravno, jer će ono da zatvori tamo gde je seckan kupus da nam ne odu vitamini. Da smo prvo stavili sirće to onda ne bi valjalo – ispričao je Neša.
Inače, kupus je zdrava namirnica koja je mnogima omiljena baš kao salata.
A Neša Travka i obična jela pretvara u magiju, pa je i ova njegova salata nešto posebno.
I naravno sve se dobro gnječi rukom da pusti sokove.