На овај начин УНИШТАВАТЕ све ВИТАМИНЕ - Ево како се правилно прави КУПУС САЛАТА, овако се хранљиви састојци задржавају на тањиру
По неком неписаном правилу купус салата је увијек укуснија, слађа и мекша у ресторану него код куће, а ево зашто.
Ако до сада нисте пратили, застаните и размислите да ли прво додате уље или сирће у купус салату. И да, редослед све мења.
Уколико прво убаците једно ризикујете да изгубите све витамине из здравог купуса. Барем тако каже Небојша Стаменовић, познатији као Неша Травка.
– Прво иде уље, наравно, јер ће оно да затвори тамо где је сецкан купус да нам не оду витамини. Да смо прво ставили сирће то онда не би ваљало – испричао је Неша.
Иначе, купус је здрава намирница која је многима омиљена баш као салата.
А Неша Травка и обична јела претвара у магију, па је и ова његова салата нешто посебно.
И наравно све се добро гњечи руком да пусти сокове.