OVAKVU NISTE JELI: Zapečena boranija sa pavlakom je izdašno jelo koje se pamti (RECEPT)
28.08.2022.
08:32
Komentari (0)
Još niste jeli boraniju pripremljenu na ovaj način, a sigurno ćete vam se dopasti
Potrebno je:
- 1/2 kg boranije po izboru
- 2 manja krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice ml. paprike
- ulje
- začin, so
- 200 gr kisele pavlake
- 2-3 jaja
- 1 paradajz na kockice
- peršunov list
IZDAŠNE, PUNE DŽEMA - Danas vam iz BAKINE kuhinje predstavljamo recept za BUHTLE (VIDEO)
IZDAŠNE, PUNE DŽEMA - Danas vam iz BAKINE kuhinje predstavljamo recept za BUHTLE (VIDEO)
KOLAČ SA MAKOM - Napravite poslasticu po bakinom receptu, par sastojaka, BRZO i jednostavno (VIDEO)
KOLAČ SA MAKOM - Napravite poslasticu po bakinom receptu, par sastojaka, BRZO i jednostavno (VIDEO)
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati šargarepu na krugove pa prodinstati i dodati očiščenu boraniju. Dodati malo vode pa je dinstati oko 20 minuta.
Skinuti sa vatre, dodati, crvenu papriku, začin, seckan beli luk , seckan peršun i na kockice paradajz.
Umutiti jaja malo viljuškom pa dodati pavlaku.
Ubaciti u boraniju izmešati i sipati u đuveč. Po želji može po vrhu rendan kačkavalj. Peči na 22-230 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.