ОВАКВУ НИСТЕ ЈЕЛИ: Запечена боранија са павлаком је издашно јело које се памти (РЕЦЕПТ)
28.08.2022.
08:32
Коментари (0)
Још нисте јели боранију припремљену на овај начин, а сигурно ћете вам се допасти
Потребно је:
- 1/2 кг бораније по избору
- 2 мања кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 1/2 кашичице мл. паприке
- уље
- зачин, со
- 200 гр киселе павлаке
- 2-3 јаја
- 1 парадајз на коцкице
- першунов лист
ИЗДАШНЕ, ПУНЕ ЏЕМА - Данас вам из БАКИНЕ кухиње представљамо рецепт за БУХТЛЕ (ВИДЕО)
ИЗДАШНЕ, ПУНЕ ЏЕМА - Данас вам из БАКИНЕ кухиње представљамо рецепт за БУХТЛЕ (ВИДЕО)
КОЛАЧ СА МАКОМ - Направите посластицу по бакином рецепту, пар састојака, БРЗО и једноставно (ВИДЕО)
КОЛАЧ СА МАКОМ - Направите посластицу по бакином рецепту, пар састојака, БРЗО и једноставно (ВИДЕО)
Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, додати шаргарепу на кругове па продинстати и додати очишчену боранију. Додати мало воде па је динстати око 20 минута.
Скинути са ватре, додати, црвену паприку, зачин, сецкан бели лук , сецкан першун и на коцкице парадајз.
Умутити јаја мало виљушком па додати павлаку.
Убацити у боранију измешати и сипати у ђувеч. По жељи може по врху рендан качкаваљ. Печи на 22-230 степени Ц око 30-40 минута да лепо порумени.