Ovo MESO SKUPO NAPLAĆUJU u restoranima - Pogledajte šta Ceca Ražnatović priprema kod kuće, poznata je kao veliki ljubitelj ove hrane
Najpre se kuva, a zatim se dodaju začini koji doprinose ukusu. U prilogu je i recept.
Pevačica Ceca Ražnatović više puta je isticala da najviše voli da jede meso i da se ono vrlo često nalazi na njenom meniju.
- Ja sam mesojed, to je poznato... Jela sam meso od različitih divljih životinja. Jedino što nikada nisam mogla da probam su puževi, kad se setim kako oni izgledaju, stvarno ne mogu - istakla je Ceca.
- Probala sam zmiju, zebru, noja, meso od ajkule, krokodila... - rekla je Ražnatovićka jednom prilikom za Kurir, a sudeći po objavi koju je imala jednom prilikom na Instagram storiju, pevačica se predomislila u vezi puževa i odlučila da proba.
Recept za pripremu puževa
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno kako biste uspeli da napravite ovaj specijalitet. Tu ćete naći i recept za puževe sa belim lukom i puterom.
- puževi – 20 komada, veliki
- luk – 1 glavica
- šargarepa – 1 komad
- majčina dušica
- lovorov list – 1 komad
- beli luk – 1 čen
- so
Maslac sa belim lukom
- maslac – 60 g
- beli luk – 1/2 čena
- peršun – 1 kašika, iseckani
- luk – 1 glavica
- so
Prokuvajte veliki lonac slane vode i sipajte dobro isprane puževe. Kuvajte 20 minuta, pa kuvane puževe izvadite rešetkastom kašikom. Koristeći štapić za ražnjiće ili dugačku iglu, uklonite mesnati deo puževa.
Crni luk i šargarepu sitno iseckati, zaliti sa 800 ml vode i prokuvati. Začinite solju, izgnječenim belim lukom, lovorovim listom i majčinom dušicom i dodajte očišćene puževe. Pustite da se kuva 15 minuta na laganoj vatri.