Ово МЕСО СКУПО НАПЛАЋУЈУ у ресторанима - Погледајте шта Цеца Ражнатовић припрема код куће, позната је као велики љубитељ ове хране
Најпре се кува, а затим се додају зачини који доприносе укусу. У прилогу је и рецепт.
Певачица Цеца Ражнатовић више пута је истицала да највише воли да једе месо и да се оно врло често налази на њеном менију.
- Ја сам месојед, то је познато... Јела сам месо од различитих дивљих животиња. Једино што никада нисам могла да пробам су пужеви, кад се сетим како они изгледају, стварно не могу - истакла је Цеца.
- Пробала сам змију, зебру, ноја, месо од ајкуле, крокодила... - рекла је Ражнатовићка једном приликом за Курир, а судећи по објави коју је имала једном приликом на Инстаграм сторију, певачица се предомислила у вези пужева и одлучила да проба.
Рецепт за припрему пужева
У наставку погледајте шта вам је све потребно како бисте успели да направите овај специјалитет. Ту ћете наћи и рецепт за пужеве са белим луком и путером.
- пужеви – 20 комада, велики
- лук – 1 главица
- шаргарепа – 1 комад
- мајчина душица
- ловоров лист – 1 комад
- бели лук – 1 чен
- со
Маслац са белим луком
- маслац – 60 г
- бели лук – 1/2 чена
- першун – 1 кашика, исецкани
- лук – 1 главица
- со
Прокувајте велики лонац слане воде и сипајте добро испране пужеве. Кувајте 20 минута, па куване пужеве извадите решеткастом кашиком. Користећи штапић за ражњиће или дугачку иглу, уклоните меснати део пужева.
Црни лук и шаргарепу ситно исецкати, залити са 800 мл воде и прокувати. Зачините сољу, изгњеченим белим луком, ловоровим листом и мајчином душицом и додајте очишћене пужеве. Пустите да се кува 15 минута на лаганој ватри.