PROGLAŠENA OTROVNOM - Biljka koju svakodnevno koristimo kao ZAČIN i čaj ne sme da se konzumira u ovom stadijumu
Mnogi je stavljaju u gotovo svako jelo, a priprema se i napitak!
Botanički vrt iz Hamburga je proglasio peršun za "Otrovnu biljku 2023. godine", nakon što je ne tako laskavu titulu za prethodnu godinu ponio krompir.
Već 19 godina botanički vrt "Wandsbek" bira otrovnu biljku za tu godinu, te je ovog puta tu "nagradu" ponio peršun.
NE DAJ BOŽE! Ljudi rođeni u ovim znacima pretvaraju se u BIĆA iz PAKLA u svađi, udaraju najniže i to gde boli najviše
CIGANSKE KARTE predviđaju za naredni period: Lavovima sledi SUDBINSKI DOGAĐAJ, Vagi stiže NOVAC, a ovaj znak mora da se pazi!
Naravno, peršun kao začin nije otrovan, naprotiv, jako je zdrav i pun vitamina C i K i gvožđem. Ipak, to su listovi peršuna, koji nam donosi sve ove pozitivne stvari u telo. Sam cvet peršuna je sasvim druga priča.
U cvetu peršuna se nalazi semenka ove biljke, odakle se dobija otrovno peršunovo ulje, puno izrazito štetnih toksina. Radi se o supstancama apiol i miristicin, a gori od ovog dvojca je apiol, koji je čak i karcinogen.
Zbog ovih informacija je jako bitno da se peršun iskoristi pre nego što potpuno izraste. Kada potpuno izraste, poveća se koncentracija ovih toksina u listovima, te i oni postanu toksični, prenosi "PunKufer.hr".