Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak
Baka Jela savetuje kako da spremite odličnu jabukovaču
Ovo je verovatno najbolji recept za pitu sa jabukama, a toliko je jednostavan i brz. Kako je ovo možda i najpoznatija srpska slatka pita, oduševićete sve - od 7 do 77 godina!
Kada kažemo GRČKA pomislimo GIROS! Ne morate da čekate godinu da biste ga jeli, baka Jela donosi SAVRŠEN RECEPT za PILEĆU verziju
OPREZ! Naučnici UPOZORAVAJU na plastične POSUDE u kojima mnogi čuvaju hranu, sadrže opasan sastojak
Potrebno je:
- 1/2 kg. gotovih kora
- 1 čaša od jogurta griza
- 200 gr šećera
- 1 čaša jogurta
- 3 jaja
- 700 gr rendanih jabuka
- 1/2 kesice cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo ulje
Priprema:
Umutiti jaja sa 100 gr šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti. Jabuke izrendati, pa u njih dodati ostatak šećera, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu, pa je namazati sa filom. Prebaciti drugu koru preko nje, pa i nju premazati, tako uraditi i sa trećom korom. Preko treće kore razbacajte rendane jabule, savite krajeve i polako urolujte u rolnicu. Prebacite u pleh koji ste obložili pah papirom za pečenje. Peći 35- 40 min na 180 stepeni C da lepo porumeni. Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom zamirisanom vanilom. Sladite se dragi moji!