Враћа у детињство! Вероватно најбољи рецепт за ПИТУ СА ЈАБУКАМА - Бака Јела открива тајни састојак
Бака Јела саветује како да спремите одличну јабуковачу
Ово је вероватно најбољи рецепт за питу са јабукама, а толико је једноставан и брз. Како је ово можда и најпознатија српска слатка пита, одушевићете све - од 7 до 77 година!
Када кажемо ГРЧКА помислимо ГИРОС! Не морате да чекате годину да бисте га јели, бака Јела доноси САВРШЕН РЕЦЕПТ за ПИЛЕЋУ верзију
ОПРЕЗ! Научници УПОЗОРАВАЈУ на пластичне ПОСУДЕ у којима многи чувају храну, садрже опасан састојак
Потребно је:
- 1/2 кг. готових кора
- 1 чаша од јогурта гриза
- 200 гр шећера
- 1 чаша јогурта
- 3 јаја
- 700 гр ренданих јабука
- 1/2 кесице цимета
- 1 ванилин шећер
- 1/2 прашка за пециво уље
Припрема:
Умутити јаја са 100 гр шећера, додати гриз, јогурт, 1/2 шољице уља, ванилин шећер и пола пецива. Све добро изједначити. Јабуке изрендати, па у њих додати остатак шећера, цимет и лепо измешати. Раширити прву кору на радну површину, па је намазати са филом. Пребацити другу кору преко ње, па и њу премазати, тако урадити и са трећом кором. Преко треће коре разбацајте рендане јабуле, савите крајеве и полако уролујте у ролницу. Пребаците у плех који сте обложили пах папиром за печење. Пећи 35- 40 мин на 180 степени Ц да лепо порумени. Печену питу уколико желите поспите прах шећером замирисаном ванилом. Сладите се драги моји!