Pita sa KORAMA koje se RAZVLAČE: Ovakvu još NISTE spremali, svaki zalogaj budi pravi raj za nepce
Jednostavan i ukusan recept za pitu sa preklapajućim korama koje će učiniti da svaki zalogaj bude pravi raj.
Pita sa sirom je jedan od najomiljenijih jela u gotovo svakom domaćinstvo.
Sastojci
Za testo
- 200 ml tople vode
- 200 ml toplog mleka
- 10 g kvasca
- 10 g šećera
- 600 g brašna
- 8 g soli
Za fil
- 200 g sira
- 100 g putera
- 100 ml ulja
Za premazivanje vam je potrebno jedno žumance.
U posudu pomešajte sastojke za testo i dobro promešajte, dok testo ne postane glatko.
Nakon toga pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
Sir sitno usitnite. Margarin otopite, a potom dodajte ulje.
Na pobrašnjenu podlogu premesite testo i podelite ga na tri dela.
Delove razvijte oklagiom.
Prvi deo premažite istopljenim margarinom, a zatim pospite sir. Dodajte drugi razvijeni deo i ponovite postupak. Zatim i treći razvijeni deo i ponovite postupak.
Počnite da savijate stranice na unutra praveći pravugaonik i premažite ivice uljem.
Pleh obložite papirom za pečenje i pokrijte krpom da nadođe 10 minuta. Zatim rukama razvucite testo po plehu i premažite jednim žumancetom.
Pecite 25 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Lezzet Tutkunu.