POSAN BUREK sa krompirom i mladim lukom: Hrskav spolja i neverovatno sočan iznutra od osnovnih sastojaka
Priprema se brzo i jednostavno od gotovih kora, a rezultat je jelo koje je hrskavo spolja, a sočno i mekano iznutra.
Ako volite burek i pite, ova krompiruša sa mladim lukom biće pravo otkriće za vas.
Sastojci
- 500 g kora za pitu
- 800 g krompira
- 4 iseckana mlada crna luka
- Biber, so, ulje
- Mineralna voda
Krompir iseckajte na sitne komadiće.
U luk dodajte kašiku soli i lepo utrljajte, da luk omekša. Zatim pomešajte sa krompirom, dodajte začine po ukusu.
Tepsiju premažite sa više ulja.
Pomešajte 100 ml ulja sa 150 ml mineralne vode.
Kore rasporedite po plehu, da jedan kraj visi preko. Zatim premažite sa malo ulja, a potom sipajte fil.
Kore možete nastaviti da ređate ili da ih zgužvate, kako bi pita bila izdašnija. Poprskajte uljem, pa red fila.
Ponavljajte postupak dok imate fila i kore, a na pretposlednjoj kori stavljate samo fil, dok sa poslednjom korom zatvarate i premažite je. Zatim, ivice preklopite i svaku presavijenu ivicu premažite uljem.
Rernu uključite na 200 C i pecite 25 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuhinja Valentina Mašković.