ПОСАН БУРЕК са кромпиром и младим луком: Хрскав споља и невероватно сочан изнутра од основних састојака
Припрема се брзо и једноставно од готових кора, а резултат је јело које је хрскаво споља, а сочно и мекано изнутра.
Ако волите бурек и пите, ова кромпируша са младим луком биће право откриће за вас.
Састојци
- 500 г кора за питу
- 800 г кромпира
- 4 исецкана млада црна лука
- Бибер, со, уље
- Минерална вода
Кромпир исецкајте на ситне комадиће.
У лук додајте кашику соли и лепо утрљајте, да лук омекша. Затим помешајте са кромпиром, додајте зачине по укусу.
Тепсију премажите са више уља.
Помешајте 100 мл уља са 150 мл минералне воде.
Коре распоредите по плеху, да један крај виси преко. Затим премажите са мало уља, а потом сипајте фил.
Коре можете наставити да ређате или да их згужвате, како би пита била издашнија. Попрскајте уљем, па ред фила.
Понављајте поступак док имате фила и коре, а на претпоследњој кори стављате само фил, док са последњом кором затварате и премажите је. Затим, ивице преклопите и сваку пресавијену ивицу премажите уљем.
Рерну укључите на 200 Ц и пеците 25 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Кухиња Валентина Машковић.