RUČAK GOTOV ZA 30 MINUTA: Fantastični POSNI ĐUVEČ vratiće vas u detinjstvo, a očas posla ga možete pretvoriiti u MRSNO JELO
Ukoliko nemate puno vremena i živaca, ovo je idealan recept za vas
Đuveč je starinsko jelo koje ima na stotine verzija. Možete ga pripremati sa različitom kombinacijom povrća i u njega dodavati šta god želite - piletinu, junetinu, slaninicu ili mleveno meso. Ipak, posni đuveč koje su spremale naše bake ima poseban (najlepši) ukus.
Ovo jelo je posebno pogodno za one koji poste sredu i petak, jer vam treba vrlo malo vremena za pripremu, a imaćete kompletan obrok. Priprema je jako jednostavna, a namirnice jeftine.
Na "CRNOJ LISTI" je NUTRICIONISTE! Evo šta se nalazi u KONZERVIRANOM PASULJU, kompletna analiza sastojaka, NEĆE VAM SE SVIDETI
VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Fantastična PROJARA SA SIROM, vrlo jednostavno se priprema, NIJE KALORIČNA, a izizetno je ZDRAVA
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- sadržaj kesice za djuveč ili sveže povrće
- 3 kašike opranog pirinča
- 1 veći paradajz
- 1 kašika začina
- 1/2 kašičice crvene paprike
- mleveni biber
- peršunov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati smrznuti sastav za djuveč ili 2 sveže paprike, 2 šake graška, malo boranije, pa sve lepo propržiti. Dodati opranač piran pirinač, biber, papriku, začine i naliti vodom.
Kuvati na tihoj vatri da dok tečnost ne počne da vri, a onda dodajte iseckan peršunov list. Naš đuveč je gotov. Uz neku čorbicu sjajan ručak.