VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Fantastična PROJARA SA SIROM, vrlo jednostavno se priprema, NIJE KALORIČNA, a izizetno je ZDRAVA
Ovaj recept iz bakine kuhinje podsetiće vas na neke davno prošle dane
Šta vam prvo padne na pamet kada kažemo projara? Da, detinjstvo. Ako ste uživali u ukusu specijaliteta od kukuruznog brašna iz bakine kuhinje, sigurno se pitate kako se pravi proja.
Da biste ponovo osetili taj ukus, potrebno vam je malo truda, volje i svega nekoliko sastojaka, a priprema je veoma jednostavna.
Osim što je izuzetno ukusna, proja je i sjajan izbor za zdrave obroke, pa je bez griže savesti možete uključiti u svoju redovnu ishranu.
DŽEM OD KAJSIJE IZ RERNE: Pretvoriće parče hleba u SAVRŠEN DORUČAK, NE sadrži ŠEĆER i nema NEREDA dok ga spremate
NEŠTO SKROZ DRUGAČIJE: Pripremite kod kuće DEZERT IZ ELITNIH RESTORANA, sočna i hrskava PITA SA DINJOM oduševiće svakoga
Potrebno je:
- 2 čaše kukuruznog brašna
- 1 čaša hlebnog brašna
- 50 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 1 kašika pavlake
- 3 jaja
- 150 gr sira
- 1 prašak za pecivo
- so
- 300 ml kisele vode
Priprema:
Izmutit jaja žicom, potom dodati sir i jogurt i malo pavlake. Kada sjedinite dodajte i ulje, so, ako nije slan sir, prašak za pecivo pomešan sa kukuruznim i hlebnim brašnom, pa sve zamesiti kiselom vodom Testo mora da bude retko - malo gušće nego za palačinke.
Pleh obložiti pek papirom, pa sipati testo. Rerna mora da bude ugrejana na 220 stepeni C. Staviti da se peče, dok lepo ne porumeni - oko 40 minuta. Fantastična kao torta.