ВРАТИЋЕ ВАС У ДЕТИЊСТВО: Фантастична ПРОЈАРА СА СИРОМ, врло једноставно се припрема, НИЈЕ КАЛОРИЧНА, а изизетно је ЗДРАВА
Овај рецепт из бакине кухиње подсетиће вас на неке давно прошле дане
Шта вам прво падне на памет када кажемо пројара? Да, детињство. Ако сте уживали у укусу специјалитета од кукурузног брашна из бакине кухиње, сигурно се питате како се прави проја.
Да бисте поново осетили тај укус, потребно вам је мало труда, воље и свега неколико састојака, а припрема је веома једноставна.
Осим што је изузетно укусна, проја је и сјајан избор за здраве оброке, па је без гриже савести можете укључити у своју редовну исхрану.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/07/19/356748223_249204234566577_7319399769504621236_n.jpg?itok=5_G3VLGN)
ЏЕМ ОД КАЈСИЈЕ ИЗ РЕРНЕ: Претвориће парче хлеба у САВРШЕН ДОРУЧАК, НЕ садржи ШЕЋЕР и нема НЕРЕДА док га спремате
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/07/18/356652363_233036696332321_6660048922514028871_n.jpg?itok=mbiVzQ9H)
НЕШТО СКРОЗ ДРУГАЧИЈЕ: Припремите код куће ДЕЗЕРТ ИЗ ЕЛИТНИХ РЕСТОРАНА, сочна и хрскава ПИТА СА ДИЊОМ одушевиће свакога
Потребно је:
- 2 чаше кукурузног брашна
- 1 чаша хлебног брашна
- 50 мл маслиновог уља
- 200 мл јогурта
- 1 кашика павлаке
- 3 јаја
- 150 гр сира
- 1 прашак за пециво
- со
- 300 мл киселе воде
Припрема:
Измутит јаја жицом, потом додати сир и јогурт и мало павлаке. Када сједините додајте и уље, со, ако није слан сир, прашак за пециво помешан са кукурузним и хлебним брашном, па све замесити киселом водом Тесто мора да буде ретко - мало гушће него за палачинке.
Плех обложити пек папиром, па сипати тесто. Рерна мора да буде угрејана на 220 степени Ц. Ставити да се пече, док лепо не порумени - око 40 минута. Фантастична као торта.