РУЧАК ГОТОВ ЗА 30 МИНУТА: Фантастични ПОСНИ ЂУВЕЧ вратиће вас у детињство, а очас посла га можете претвориити у МРСНО ЈЕЛО
Уколико немате пуно времена и живаца, ово је идеалан рецепт за вас
Ђувеч је старинско јело које има на стотине верзија. Можете га припремати са различитом комбинацијом поврћа и у њега додавати шта год желите - пилетину, јунетину, сланиницу или млевено месо. Ипак, посни ђувеч које су спремале наше баке има посебан (најлепши) укус.
Ово јело је посебно погодно за оне који посте среду и петак, јер вам треба врло мало времена за припрему, а имаћете комплетан оброк. Припрема је јако једноставна, а намирнице јефтине.
На "ЦРНОЈ ЛИСТИ" је НУТРИЦИОНИСТЕ! Ево шта се налази у КОНЗЕРВИРАНОМ ПАСУЉУ, комплетна анализа састојака, НЕЋЕ ВАМ СЕ СВИДЕТИ
ВРАТИЋЕ ВАС У ДЕТИЊСТВО: Фантастична ПРОЈАРА СА СИРОМ, врло једноставно се припрема, НИЈЕ КАЛОРИЧНА, а изизетно је ЗДРАВА
Потребно је:
- 1 већа главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- садржај кесице за ђувеч или свеже поврће
- 3 кашике опраног пиринча
- 1 већи парадајз
- 1 кашика зачина
- 1/2 кашичице црвене паприке
- млевени бибер
- першунов лист
- уље
Припрема:
На уљу пропржити сецкан лук, шаргарепу, да додати смрзнути састав за ђувеч или 2 свеже паприке, 2 шаке грашка, мало бораније, па све лепо пропржити. Додати опранач пиран пиринач, бибер, паприку, зачине и налити водом.
Кувати на тихој ватри да док течност не почне да ври, а онда додајте исецкан першунов лист. Наш ђувеч је готов. Уз неку чорбицу сјајан ручак.