POVRĆNI SPECIJALITET PO BAKINOM RECEPTU: Izvrsne PLJESKAVICE od TIKVICA i SIRA uz PILAV kao idealna zamena za meso (RECEPT)
Ideja za lagani letnji ručak
Potrebno je:
-200 g brašna
- 1 veća tikvica
- 1/2 praška za pecivo
- 150 g sira
- 1 manja šargarepa
- 1 paprika
- 1 glavica crnog luka
- malo granula belog luka
- biber, so, suvi začin (količina po želji)
- 1 jaje ( po želji)
- seckan peršunov list
NAJBOLJI BUREK PO BAKINOM RECEPTU: Evo kako da napravite omiljeni DORUČAK brzo i lako, treba vam PET SASTOJAKA (VIDEO)
IDEJA ZA NAJLEPŠI LETNJI RUČAK: Musaka sa tikvicama, zbog jednog sastojka biće EKSTRA SOČNA (RECEPT)
DORUČAK ZA PAR MINUTA - Napravite rolnice sa SIROM po bakinom receptu, brzo i jednostavno (VIDEO)
Priprema:
Tikvicu prvo izrednati, pa posoliti i čekati da odstoji. Potom iscediti.
Dodati seckan luk, izgnječeni sir, izgrendanu šargarepu, seckanu papriku, beli luk i seckan list peršuna.
Dodati 200 g brašna sa praškom za pecivo, so i biber. Sve izjednačiti.
Mogu se peći u rerni ili pržiti u tiganju.
Pilav:
Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu iseckanu na sitne kockice, dodati papriku pa ubaciti 50 g opranog pirinča.
Sipati vodu da ogrezne u srzameri 3:1. Pilav posoliti, pobiberiti i ostaviti da se krčka oko 20 min, dok ne ispari tečnost.
Prijatno!
BONUS VIDEO: Vreli snimak voditeljke Jutarnjeg RTS-a zapalio mušku maštu