Prava BOŽIĆNA POSLASTICA, raskošna i kremasta - Pronašli smo recept za LIMUN TIRAMISU, ne može jednostavnije
Nešto novo i drugačije, sigurno će biti pravo osveženje na prazničnoj trpezi.
Italijanska kuvarica Nadia Katerina Muno izuzetno je popularna na društvenim mrežama po živopisnom pristupu kuvanju. Sprema recepte italijanske kuhinje, a ovoga puta predstavila je recept za limun tiramisu, koji izgleda više nego interesantno.
Jedina problematika je što nije predstavila tačne mere namirnica koje je koristila, ali nije teško predpostaviti o količini koja je u pitanju.
U šerpu je sipala decilitar soka od limuna, decilitar vode i decilitar likera od limuna, dodala 100 grama šećera i ostavila da se otopi, a zatim skinula smesu da se prohladi.
Deset žumanaca (ona ih nije termički obradila, ali vi možete na pari) pomešala je sa 100 grama šećera i dodala decilitar likera od limuna, a zatim negde oko 500 grama maskarpone sira, kao i koru jednog limuna, narendanu.
Ovako pripremljen fil stavila je u frižider na pola sata.
Zatim piškote (spremite jedno veliko pakovanje) umače u smesu od limunovog soka, šećera i likera koju je ranije pripremila.
Na dno posude stavlja malo prohlađenog fila, zatim natipljene piškote, pa opet fil i tako sve dok se sastojci ne utroše. Na vrh tiramisua narendala je koru limuna i poslužila sa nekoliko kriški svežeg limuna.