PREBRANAC sa kiselim kupusom i rebarcima je idealno jelo za predstojeće SLAVE - Recept koji ŠTEDI vreme i novac, samo se zapeče u rerni
Prebranac sa kiselim kupusom i rebarcima je savršeno jelo za slave koje će zadovoljiti i najizbirljivije goste.
Kada se približavaju slave, svi želimo da obradujemo svoje goste ukusnim i zasitnim jelima koja će stvoriti pravu atmosferu. Prebranac sa kiselim kupusom i rebarcima je savršen izbor! Ovaj recept ne samo da štedi vreme i novac, već je i izuzetno jednostavan – sve što treba da uradite je da ga zapečete u rerni.
Sastojci:
- 200 g pasulja
- 250 g kiselog kupusa, narezanog
- 1 glavica crvenog luka
- So, po želji
- Aleva paprika, po želji
- Biber, po želji
- 1 kašika brašna
- 3-4 kašike ulja
- Dimljena slanina ili rebarca, po želji (ukoliko nije postan)
Priprema:
Prvo, pasulj dobro operite i natopite u vodi nekoliko sati pre pripreme. Nakon što je odstojao, skuvajte ga do polu mekanog stanja.
U međuvremenu, u tiganju zagrijte ulje i na njemu propržite sitno iseckan crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte kiselog kupusa i dinstajte nekoliko minuta da se svi ukusi sjedine.
Kada je pasulj skuvan, sjedinite ga sa dinstanim kupusom i lukom. Začinite smesu po želji sa solju, biberom i aleva paprikom.
Sve sastojke prebacite u vatrostalnu posudu, pospite brašnom i dobro izmešajte. Na vrh možete dodati dimljenu slaninu ili rebarca, kako bi jelo dobilo bogatiju aromu.
Pečenje:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prebranac pecite u rerni 30-40 minuta dok se ne stvori zlatno smeđa korica.
Prebranac sa kiselim kupusom i rebarcima je savršeno jelo za slave koje će zadovoljiti i najizbirljivije goste. Sočno, ukusno i lako za pripremu, ovo jelo će se brzo naći na vašem stolu i ostaviti divan utisak. Uživajte u slavlju i hrskavoj korici ovog tradicionalnog specijaliteta!