ПРЕБРАНАЦ са киселим купусом и ребарцима је идеално јело за предстојеће СЛАВЕ - Рецепт који ШТЕДИ време и новац, само се запече у рерни
Пребранац са киселим купусом и ребарцима је савршено јело за славе које ће задовољити и најизбирљивије госте.
Када се приближавају славе, сви желимо да обрадујемо своје госте укусним и заситним јелима која ће створити праву атмосферу. Пребранац са киселим купусом и ребарцима је савршен избор! Овај рецепт не само да штеди време и новац, већ је и изузетно једноставан – све што треба да урадите је да га запечете у рерни.
Састојци:
- 200 г пасуља
- 250 г киселог купуса, нарезаног
- 1 главица црвеног лука
- Со, по жељи
- Алева паприка, по жељи
- Бибер, по жељи
- 1 кашика брашна
- 3-4 кашике уља
- Димљена сланина или ребарца, по жељи (уколико није постан)
Припрема:
Прво, пасуљ добро оперите и натопите у води неколико сати пре припреме. Након што је одстојао, скувајте га до полу меканог стања.
У међувремену, у тигању загријте уље и на њему пропржите ситно исецкан црвени лук док не постане стакласт. Додајте киселог купуса и динстајте неколико минута да се сви укуси сједине.
Када је пасуљ скуван, сједините га са динстаним купусом и луком. Зачините смесу по жељи са сољу, бибером и алева паприком.
Све састојке пребаците у ватросталну посуду, поспите брашном и добро измешајте. На врх можете додати димљену сланину или ребарца, како би јело добило богатију арому.
Печење:
Загрејте рерну на 180 степени. Пребранац пеците у рерни 30-40 минута док се не створи златно смеђа корица.
Пребранац са киселим купусом и ребарцима је савршено јело за славе које ће задовољити и најизбирљивије госте. Сочно, укусно и лако за припрему, ово јело ће се брзо наћи на вашем столу и оставити диван утисак. Уживајте у слављу и хрскавој корици овог традиционалног специјалитета!