СУТЛИЈАШ ће вам бити укуснији него у посластичарници уз 1 ТАЈНИ састојак - Ево како да направите традиционалну посластицу
Рецепт за најбољи сутлијаш икад, кремаст и млечан, уз ове савете из сваки пут ће вам успети
Сутлијаш је омиљени десерт који нас подсећа на детињство и домаћу кухињу. Ова кремаста посластица, направљена од пиринча, млека и шећера, може постати права звезда сваког стола. Уз један мали трик, ваш сутлијаш ће бити лепши и укуснији него из посластичарнице – све што треба да урадите је да део млека замените слатком павлаком!
Састојци:
- 400 г пиринча
- 400 мл воде
- 1 литра млека
- 5 кашика шећера
- 30 г маслаца или маргарина
- 2 ванилин шећера
- Кашичица цимета
- 200 мл слатке павлаке (за додатну кремастост)
Припрема:
Прво, оперите пиринач под млазом воде, а затим га ставите у шерпу са 400 мл воде. Кувајте на лаганој ватри док вода не испари и пиринач не омекша.
Када је пиринач куван, додајте 1 литру млека, маслац, шећер и ванилин шећер. Кувајте на лаганој ватри уз повремено мешање док се смеса не згусне, отприлике 20-30 минута.
Ево тајне за савршени сутлијаш! Када се смеса згусне, склоните је с ватре и додајте слатку павлаку. Ова додатна крема учиниће ваш сутлијаш невероватно богатим и сочним. Лагано промешајте све састојке, а затим додајте цимет за додатни мирис и укус.
Сутлијаш послужите у чашама или малим посудама, а можете га украсити додатним циметом или мрвицама кекса за додатни ефекат.
Сутлијаш је класичан десерт који можете лако прилагодити својим жељама. Заменом дела млека слатком павлаком, добијате кремастији и богатији укус који ће одушевити вашу породицу и пријатеље. Припремите овај једноставан рецепт и уживајте у чарима домаће посластице која никога не оставља равнодушним!