Овако су БАКЕ правиле УШТИПКЕ да не упијају уље - Не чека се да тесто нарасте, а састојке већ ИМАТЕ
Рецепт за најбрже уштипке који не упијају уље свака дама мора да име, јер зачас ћете направити предивну вечеру за целу породицу или неочекиване госте!
Уштипци су један од оних неодољивих специјалитета који су савршени за сваку прилику – било да се послужују као ужина, предјело или чак главно јело. Ови сочни и хрскави залогаји савршено се уклапају у свечане тренутке, али и свакодневна окупљања са породицом и пријатељима. Припрема уштипака је брза и једноставна, а резултат ће вас одушевити!
Састојци:
- 2 јаја
- 250 мл јогурта
- 350 г брашна
- 2 кашике уља (и количина за пржење)
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичице сувог квасца
Припрема:
У већој посуди умутите јаја са јогуртом и додајте уље. Затим полако додајте брашно, прашак за пециво, суви квасац и со, мешајући све састојке док не добијете глатку смесу. Требало би да буде довољно густа да се може обликовати.
У дубокој тигању загрејте уље на средњој температури. Када се уље загреје, помоћу кашике стављајте смесу за уштипке у вруће уље. Пржите их са обе стране док не постану златно смеђи и хрскави.
Када су готови, извадите их на папирни убрус да се оцеде од вишка уља. Послужите топле, а можете их посути и са мало соли или чак додати омиљени сос.
Уштипци су брза и укусна ужина која ће одушевити све, а њихова припрема не захтева много труда. Било да их правите за ужину, рођендан или једноставно за уживање, ови залогаји ће сигурно освојити срца ваше породице и пријатеља. Припремите их и уживајте у сваком залогају!