Ovako su BAKE pravile UŠTIPKE da ne upijaju ulje - Ne čeka se da testo naraste, a sastojke već IMATE
Recept za najbrže uštipke koji ne upijaju ulje svaka dama mora da ime, jer začas ćete napraviti predivnu večeru za celu porodicu ili neočekivane goste!
Uštipci su jedan od onih neodoljivih specijaliteta koji su savršeni za svaku priliku – bilo da se poslužuju kao užina, predjelo ili čak glavno jelo. Ovi sočni i hrskavi zalogaji savršeno se uklapaju u svečane trenutke, ali i svakodnevna okupljanja sa porodicom i prijateljima. Priprema uštipaka je brza i jednostavna, a rezultat će vas oduševiti!
Sastojci:
- 2 jaja
- 250 ml jogurta
- 350 g brašna
- 2 kašike ulja (i količina za prženje)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice suvog kvasca
Priprema:
U većoj posudi umutite jaja sa jogurtom i dodajte ulje. Zatim polako dodajte brašno, prašak za pecivo, suvi kvasac i so, mešajući sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Trebalo bi da bude dovoljno gusta da se može oblikovati.
U dubokoj tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Kada se ulje zagreje, pomoću kašike stavljajte smesu za uštipke u vruće ulje. Pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Kada su gotovi, izvadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Poslužite tople, a možete ih posuti i sa malo soli ili čak dodati omiljeni sos.
Uštipci su brza i ukusna užina koja će oduševiti sve, a njihova priprema ne zahteva mnogo truda. Bilo da ih pravite za užinu, rođendan ili jednostavno za uživanje, ovi zalogaji će sigurno osvojiti srca vaše porodice i prijatelja. Pripremite ih i uživajte u svakom zalogaju!