ODMAH PREKIDA PREHLADU: Nakon što osetite prve SIMPTOME, REAGUJTE, piju se ova DVA napitka zajedno
Pre nego što se ovo dogodi, konstantno radite na jačanju imuniteta...
Jesen stiže, a prelazno vreme kada se veoma brzo smenjuju sunčani sa hladnijim danima, veoma je pogodno za prehlade i infekcije. Zato je veoma bitno da konstantno radite na jačanju imuniteta koji je zapravo presudan u ovim situacijama. To podrazumeva da pijete dosta tečnosti, koja ispira organizam iznutra i hranite se alkalno, a to podrazumeva da jedete namirnice koje u organizmu stvaraju čistu bazu, a ne kiselu koja dalje vodi ka infekcijama.
Dosta voća i povrća treba da se nađe na meniju, a izbegavajte presoljenu, začinjenu, masnu i brzu hranu. Takođe se i u indrustrijskoj hrani krije zamka, a pritom se misli na svaku namirnicu koja dolazi upakovana, što znači da je prošla kroz izvesnu industrijsku preradu.
Ipak, ukoliko dođe do prehlade, odmah reagujte, čim osetite prve simptome, a to prvo podrazumeva dosta čajeva i toplih napitaka. Veoma je moćan i domaći lek u ovom slučaju, a radi se o rakiji od šljive. Jednu čašicu iskoristite da blago dezinfikujete grlo i usnu duplju, a zatim odmah nakon toga popijte prohlađen, ali još uvek topao čaj. Ovo će vas odmah zagrejati i osetićete olakšanje.
Zatim prelazite u drugu fazu borbe protiv prehlade, a to podrazumeva i dalje dosta tečnosti i konzumacija hrane koja pomaže u ovim situacijama.
UNIŠTAVA BAKTERIJE U GRLU: Ova HRANA jača organizam i IMUNITET, dezinfikuje, greje i oporavlja organizam
ALKALIZUJE I PODIŽE ENERGIJU: Odmah nakon BUĐENJA pripremi ovaj NAPITAK, detoksikuje i podstiče metabolizam
Med i orasi
Kao prevencija preporučuje se recept od meda i oraha, pomešanih u jednoj teglici. Svako jutro po 1-2 kašike ojačale bi vaš imunitet i zaštitilo vas od gripa i prehlada.
Pileća supa
Nije slučajno što topla i ukusna pileća supa ima svoju lekovitu moć i pozitivan uticaj. Ona čisti disajne puteve, zagreva organizam, daje snage organizmu i pomaže mu da se izbori sa gripom, a vitamini iz povrća pomažu imunitetu.
Bujon od povrća
Operite i isecite sledeće sveže povrće - 2-3 šargarepe, 2-3 paprike, 1 glavicu luka, celer (može i glavica), paškanat, praziluk. Odnos količina nije toliko bitan, bitno je da povrće bude sveže i da vitamine unesu u bujon koji ćete napraviti. Kuvajte dok ne bude gotovo, po potrebi dodajte malo maslinovog ulja i soli. Pijte vruće!
Sokove, posebno od citrusnog voća, izbegavajte jer mogu dodatno da iziritiraju grlo.