ОДМАХ ПРЕКИДА ПРЕХЛАДУ: Након што осетите прве СИМПТОМЕ, РЕАГУЈТЕ, пију се ова ДВА напитка заједно
Пре него што се ово догоди, константно радите на јачању имунитета...
Јесен стиже, а прелазно време када се веома брзо смењују сунчани са хладнијим данима, веома је погодно за прехладе и инфекције. Зато је веома битно да константно радите на јачању имунитета који је заправо пресудан у овим ситуацијама. То подразумева да пијете доста течности, која испира организам изнутра и храните се алкално, а то подразумева да једете намирнице које у организму стварају чисту базу, а не киселу која даље води ка инфекцијама.
Доста воћа и поврћа треба да се нађе на менију, а избегавајте пресољену, зачињену, масну и брзу храну. Такође се и у индрустријској храни крије замка, а притом се мисли на сваку намирницу која долази упакована, што значи да је прошла кроз извесну индустријску прераду.
Ипак, уколико дође до прехладе, одмах реагујте, чим осетите прве симптоме, а то прво подразумева доста чајева и топлих напитака. Веома је моћан и домаћи лек у овом случају, а ради се о ракији од шљиве. Једну чашицу искористите да благо дезинфикујете грло и усну дупљу, а затим одмах након тога попијте прохлађен, али још увек топао чај. Ово ће вас одмах загрејати и осетићете олакшање.
Затим прелазите у другу фазу борбе против прехладе, а то подразумева и даље доста течности и конзумација хране која помаже у овим ситуацијама.
УНИШТАВА БАКТЕРИЈЕ У ГРЛУ: Ова ХРАНА јача организам и ИМУНИТЕТ, дезинфикује, греје и опоравља организам
АЛКАЛИЗУЈЕ И ПОДИЖЕ ЕНЕРГИЈУ: Одмах након БУЂЕЊА припреми овај НАПИТАК, детоксикује и подстиче метаболизам
Мед и ораси
Као превенција препоручује се рецепт од меда и ораха, помешаних у једној теглици. Свако јутро по 1-2 кашике ојачале би ваш имунитет и заштитило вас од грипа и прехлада.
Пилећа супа
Није случајно што топла и укусна пилећа супа има своју лековиту моћ и позитиван утицај. Она чисти дисајне путеве, загрева организам, даје снаге организму и помаже му да се избори са грипом, а витамини из поврћа помажу имунитету.
Бујон од поврћа
Оперите и исеците следеће свеже поврће - 2-3 шаргарепе, 2-3 паприке, 1 главицу лука, целер (може и главица), пашканат, празилук. Однос количина није толико битан, битно је да поврће буде свеже и да витамине унесу у бујон који ћете направити. Кувајте док не буде готово, по потреби додајте мало маслиновог уља и соли. Пијте вруће!
Сокове, посебно од цитрусног воћа, избегавајте јер могу додатно да изиритирају грло.