PROSTO ĆETE IH OBOŽAVATI: Bezglutenske palačinke kojima nećete odoleti!
Lako i jednostavno, a ukusno.
Sve je više osoba koje su intolerantne na gluten, ali ako izuzmemo to, svakako je daleko zdravija opcija da slatkiš napravite bez glutena.
Otkrivamo vam recept koji ćete obožavati.
Šta zapravo goji kod gaziranih pića - šećer ili mehurići?
Sastojci koji su vam potrebni:
– 60g prosenog brašna
– 60g integralnog heljdinog brašna
– 300ml mlake vode
– 1 celo jaje
– kašika kokosovog ulja
– kašičica sode bikarbone
– kašika limunovog soka
VEĆ OSAM GODINA: Proglašena najbolja dijeta na svetu!
BESPLATAN LEK: Evo kako ZAGRLJAJ utiče na naše zdravlje!
A priprema se ovako...
Prvo pomešakte sve suve sastojke (brašno, so i sodu), zatim dodajte jaje, kokosovo ulje i limunov sok i mikserom umutite. Postepeno dodajte mlaku vodu pri čemu konstantno mešajte. konstantno miksajući. Smesa ne bi trebalo da bude ni previše gusta ni previše retka. Pre pečenja obavezno podmažite tiganj kokosovim uljem, najbolje četkicom.
Fil možete pripremiti po želji (med, pasirano ili sveže voće, a uvek možete da se odlučite i za slanu opciju).