PUNJENE LEPINJE krompirom i kačkavaljem biće HIT na vašoj trpezi: Uz njih vam ništa drugo ne treba sem čase jogurta
Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju hrskavog testa i sočnog fila koji se topi u ustima.
Ako volite miris sveže pečenog testa i bogat, kremasti fil, onda je ova lepinja punjena krompirom i kačkavaljem pravi izbor za vas.
Sastojci
Testo
- 400 ml mlakog mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 500 g brašna.
Fil
- 5 krompira
- 100 ml mleka
- 200 g rendanog kačkavalja
- So po ukusu.
Premaz
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- Susam ili kim po želji.
U posudu sipajte mleko, šećer i kvasac, promešajte. Zatim dodajte brašno i nastavite sa mešanjem testa, a potom dodajte so. Umesite dok testo ne postane glatko.
Prekrijte testo i ostavite da odstoji 30 minuta.
Iseckajte krompir na sitne kockice, prelijte vodom i kuvajte 20 minuta. Zatim, zgnječite krompir i dodajte mleko. Nastavite sa gnječem, a potom dodajte kačkavalj. Promešajte, dok se smesa ne sjedini i dodajte so.
Testo premesite i podelite ga na tri dela. Zatim fil podelite na tri dela.
Prvi deo testa razvijte rukama, a potom dodajte prvi deo fila i zatvorite testo. Potom rukama zazvucite testo i prebacite ga na papir za pečenje.
Ponovite postupak i sa ostalim delovima testa.
Zatim premažite punjeno testo žumancetom, a potom prstima pritisnite i pospite semenke po želji.
Pecite na 180 C 20 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Enfes Yemek Tariferi.