Tanjir PUN VITAMINA, idealan ručak za JAK IMUNITET - Iz kuhinje baka Jele stiže sjajan recept sa POVRĆEM i zanimljivim dodacima
Ishrana bogata povrćem je jako važna, jer ono sadrži puno vitamina, minerala i antioksidanata koji nam štite organizam i čine ga zdravim. Unošenje povrća na dnevnoj bazi i adekvatna hidratacija dovode do povećane energije, boljeg varenja i optimalnije probave. Prema podacima Škole javnog zdravlja Univerziteta Harvard, ishrana koja je bogata povrćem i voćem može da smanji rizik od srčanih bolesti, visokog pritiska i da utiče pozitivno na nivo šećera u krvi.
Potrebno je:
- 500 gr šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 paprika bilo koja
- 4 čena belog luka
- 200 gr kisele pavlake
- 50 gr kačkavalja
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica kukuruznog skroba /gustina/
- ulje
Salata po RECEPTU ZORICE BRUNCLIK - Predjelo idealno za novogodišnju proslavu i praznični ručak, sastojci su svima dostupni
Ukusna torta po BAKINOM receptu - Kremasta ČOKOLADA i slatka karamela, savršen SPOJ kom nema ravnog
Priprema:
Sitno iseckati crni luk i propržiti na ulju, pa dodati seckanu šargarepu pa staviti kašičicu suvog začina. Dodati seckanu papriku i listiće šampinjona. Malo naliti vode /100 ml/ Kuvati oko 20 minuta. Gustin razmutiti u malo vode i sipati u šampinjone. Ubaciti beli luk seckan i dodati pavlaku i izjednačiti. Dodati seckan peršun. Naš ručak je gotov. Fantazija ukusa!