Тањир ПУН ВИТАМИНА, идеалан ручак за ЈАК ИМУНИТЕТ - Из кухиње бака Јеле стиже сјајан рецепт са ПОВРЋЕМ и занимљивим додацима
Исхрана богата поврћем је јако важна, јер оно садржи пуно витамина, минерала и антиоксиданата који нам штите организам и чине га здравим. Уношење поврћа на дневној бази и адекватна хидратација доводе до повећане енергије, бољег варења и оптималније пробаве. Према подацима Школе јавног здравља Универзитета Харвард, исхрана која је богата поврћем и воћем може да смањи ризик од срчаних болести, високог притиска и да утиче позитивно на ниво шећера у крви.
Потребно је:
- 500 гр шампињона
- 1 главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 1 паприка било која
- 4 чена белог лука
- 200 гр киселе павлаке
- 50 гр качкаваља
- 1 кашика сувог зачина
- 1 кашичица кукурузног скроба /густина/
- уље
Салата по РЕЦЕПТУ ЗОРИЦЕ БРУНЦЛИК - Предјело идеално за новогодишњу прославу и празнични ручак, састојци су свима доступни
Укусна торта по БАКИНОМ рецепту - Кремаста ЧОКОЛАДА и слатка карамела, савршен СПОЈ ком нема равног
Припрема:
Ситно исецкати црни лук и пропржити на уљу, па додати сецкану шаргарепу па ставити кашичицу сувог зачина. Додати сецкану паприку и листиће шампињона. Мало налити воде /100 мл/ Кувати око 20 минута. Густин размутити у мало воде и сипати у шампињоне. Убацити бели лук сецкан и додати павлаку и изједначити. Додати сецкан першун. Наш ручак је готов. Фантазија укуса!