Recept za DOMAĆU PICU - Testo gotovo za 2O MINUTA, a od ovog nadeva zamirisaće cela kuća
Hranljivo, zdravo i odoličan predlog za večeru, bacite se na posao.
Ukoliko volite ukus peciva od integralnog brašna, evo predloga za vas.
Napravite domaću picu sa testom od integralnog brašna. Možete birati graham ili ražano.
Toliko je jednostavno da nećete morati da mesite. Dovoljno je da zakuvate testo u jednoj posudi uz pomoć kašike.
U posudu sipajte šoljicu vode, pola kesice kvasca i malo šećera i ostavite da nabubri. Posle deset minuta dodajte jednu kašičicu soli i dozirajte integralno brašno dok ne dobijete pravi komad testa, mešajući neprestano sa kašikom. Na kraju testo uvaljajte u malo brašna i ostavide da odstoji.
Posle pola sata ga prenesite na pleh za pečenje i rukama oblikujte okruglu podlogu. Videćete, to neće biti nikakav problem.
Zatim testo premažite kečapom ili paradajz sosom po izboru. Izdelite ga odmah na 8 delova što će vam dosta olakšati posao nakon pečenja. Svako parče će se spojiti sa drugim u toku pečenja, ali će biti veoma lako razdvojiti ih i ne morate seći picu dok je vruća.
Zatim filujte po ukusu. Mi smo za nadev koristili domaću kobasicu dimljenu slaninu i suvo meso koje smo sitno iseckali, a zatim filovali picu. Dodajte za kraj malo izmrvljenog sira i sitno seckani ljubičasti luk koji će upotpuniti ukus.
Mi smo stavili i malo sveže, zelene ljute papričice, a vi ne morate ništa od navedenog, nafilujte je po ukusu.
Peče se 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Prijatno.