GREJE I HIDRIRA
Ručak na kašiku za par minuta - Hranljiva čorbica, puna vitamina, oduševiće vaše ukućane
Sadrži raznovrsno povrće, puna je vitamina i izuzetno dobar izbor za hladane dane.
Praznici su prošli, a mnogi su sigurno već siti jake i teške hrane koja je bila na trpezi prethodnih dana.
Za sve koji su odlučili da organizam malo odmore od teške hrane i uzmu nešto veoma zdravo i hranljivo za ručak, evo predloga.
Napravite hranljivu čorbu od blitve, koja se priprema za manje od 45 minuta.
Biće vam potrebani:
- glavica crvenog luka
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 2 krompira srednje veličine
- 2 veze blitve
Crni, crveni luk i šargarepu sitno iseckajte i dinstajte na slabijoj vatri, zatim dodajte začine so po ukusu, malo kurkume i bibera i jednu kocku za supu, goveđu ili juneću, izbor je na vama.
Kada se povrće prodinsta naliti ga sa 1 litrom vode, dodati sitno seckani krompir i kuvati. Kada se krompir skuva izvaditi par komada, 6 do 7 kašika i ispasirati ga viljuškom, a zatim vratite u lonac.
Na ovaj načinn dobiće na gustini. Umutiti dva jajeta i sipati u čorbu da se prokuvaju. Na kraju kada je sve već skuvano dodati sitno seckanu blitvu i kuvati je maksimalno 4 minuta.
Skinite čorbu sa šporeta i kada se malo prohladi možete je servirati. Uz tostiran hleb i krem sir, biće to odličan ručak.
Prijatno.