ГРЕЈЕ И ХИДРИРА
Ручак на кашику за пар минута - Хранљива чорбица, пуна витамина, одушевиће ваше укућане
Садржи разноврсно поврће, пуна је витамина и изузетно добар избор за хладане дане.
Празници су прошли, а многи су сигурно већ сити јаке и тешке хране која је била на трпези претходних дана.
За све који су одлучили да организам мало одморе од тешке хране и узму нешто веома здраво и хранљиво за ручак, ево предлога.
Направите хранљиву чорбу од блитве, која се припрема за мање од 45 минута.
Биће вам потребани:
- главица црвеног лука
- главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 2 кромпира средње величине
- 2 везе блитве
Црни, црвени лук и шаргарепу ситно исецкајте и динстајте на слабијој ватри, затим додајте зачине со по укусу, мало куркуме и бибера и једну коцку за супу, говеђу или јунећу, избор је на вама.
Када се поврће продинста налити га са 1 литром воде, додати ситно сецкани кромпир и кувати. Када се кромпир скува извадити пар комада, 6 до 7 кашика и испасирати га виљушком, а затим вратите у лонац.
На овај načinn добиће на густини. Умутити два јајета и сипати у чорбу да се прокувају. На крају када је све већ скувано додати ситно сецкану блитву и кувати је максимално 4 минута.
Скините чорбу са шпорета и када се мало прохлади можете је сервирати. Уз тостиран хлеб и крем сир, биће то одличан ручак.
Пријатно.