Ne znate šta ćete za RUČAK? Isporobajte ZALIVEN KROMPIR - PRELAK je za pripremu, PREUKUSAN, a sigurno sve sastojke imate KOD KUĆE
Zapečeni krompir sa kačkavaljem i grizom je neodoljivo jelo koje će probuditi sva čula ukusa. Ovaj jednostavan, ali senzacionalan recept će vam otkriti kako stvoriti savršenu kombinaciju hrskavog krompira, topljenog kačkavalja i sočnog griza. Spremite se za putovanje ukusima!
Krompir zapečen sa kačkavaljem predstavlja jednostavan, ali neodoljiv recept koji će oduševiti ljubitelje ovog ukusnog povrća i sočnog sira. Ova poslastica se lako priprema, a rezultat je ukusna i hrskava kombinacija koja će sigurno zadovoljiti sva nepca.
![rolnice sa sirom](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/11/rolnice_sa_siromn.jpg?itok=cZhOgyuq)
Testo koje BRZO naraste, i još brže se POJEDE - Rolnice sa SIROM su toliko UKUSNE, da ćete zaboraviti na SVE ostalo
![kiseli krastavac](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/12/shutterstock_1930569830.jpg?itok=1ql5zYYI)
"Pila sam vodu od kiselih krastavaca 7 dana i rešila mi je problem koji me je ODUVEK MUČIO"
Potrebno je:
- 500 grama krompira (može i više)
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 100 grama rendanog kačkavalja
- 1 kašika griza
- suvi začin ili so
- ulje (može malo bibera)
- 4 čena belog luka
Priprema:
Krompir oguliti, pa ga kuvati 7 minuta. Procediti, naliti hladnu vodu i iseći ga na tanke kolutove. Staviti ga u podmazan pleh. Posuti suvim začinom. U činiju umutiti malo žicom jaja, dodati so. Zatim dodati mleko, pavlaku, rendani kačkavalj, seckani beli luk, 1 kašiku griza i malo ulja. Posoliti po ukusu i dobro promešati.
Preliti smesu preko krompira u plehu, pa sve malo protresti da se smesa ravnomerno rasporedi.
Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 30 minuta, dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Ovo je vrhunski recept - jeftin, jednostavan, a tako ukusan, ma fenomenalan. Uživajte u obroku!