Не знате шта ћете за РУЧАК? Испоробајте ЗАЛИВЕН КРОМПИР - ПРЕЛАК је за припрему, ПРЕУКУСАН, а сигурно све састојке имате КОД КУЋЕ
Запечени кромпир са качкаваљем и гризом је неодољиво јело које ће пробудити сва чула укуса. Овај једноставан, али сензационалан рецепт ће вам открити како створити савршену комбинацију хрскавог кромпира, топљеног качкаваља и сочног гриза. Спремите се за путовање укусима!
Кромпир запечен са качкаваљем представља једноставан, али неодољив рецепт који ће одушевити љубитеље овог укусног поврћа и сочног сира. Ова посластица се лако припрема, а резултат је укусна и хрскава комбинација која ће сигурно задовољити сва непца.
![rolnice sa sirom](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/11/rolnice_sa_siromn.jpg?itok=cZhOgyuq)
Тесто које БРЗО нарасте, и још брже се ПОЈЕДЕ - Ролнице са СИРОМ су толико УКУСНЕ, да ћете заборавити на СВЕ остало
![kiseli krastavac](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/12/shutterstock_1930569830.jpg?itok=1ql5zYYI)
"Пила сам воду од киселих краставаца 7 дана и решила ми је проблем који ме је ОДУВЕК МУЧИО"
Потребно је:
- 500 грама кромпира (може и више)
- 2 јаја
- 150 мл млека
- 1 пуна кашика киселе павлаке
- 100 грама ренданог качкаваља
- 1 кашика гриза
- суви зачин или со
- уље (може мало бибера)
- 4 чена белог лука
Припрема:
Кромпир огулити, па га кувати 7 минута. Процедити, налити хладну воду и исећи га на танке колутове. Ставити га у подмазан плех. Посути сувим зачином. У чинију умутити мало жицом јаја, додати со. Затим додати млеко, павлаку, рендани качкаваљ, сецкани бели лук, 1 кашику гриза и мало уља. Посолити по укусу и добро промешати.
Прелити смесу преко кромпира у плеху, па све мало протрести да се смеса равномерно распореди.
Пећи у претходно угрејаној рерни на 220 степени Целзијуса око 30 минута, док не добије лепу златно-смеђу боју.
Ово је врхунски рецепт - јефтин, једноставан, а тако укусан, ма феноменалан. Уживајте у оброку!