Recept za najsočniju BAKLAVU sa VIŠNJAMA i JOGURTOM - Postupak ne može biti jednostavniji, a ukus je božanstven
Svi koji vole ovu poslasticu i kombinaciju jogurta i višnje, oduševiće se.
Ukoliko volite baklave i višnje u poslasticama, predlog za vas je danas baklava sa višnjama, izuzetno sočna i ukusna. Evo kako se pravi.
Biće vam potrebno:
1/2 kg. tankih kora za baklave
Fil:
1 kg. višanja (svežih ili smrznutih bez koštica)
3 jajeta
1 čaša(2dl.) šećera
1 čaša(2 dl.) ulja
1 čaša(2 dl.) jogurta
1 prašak za pecivo
Preliv za baklavu:
2 caše(2 dl.) vode
2 caše(2dl.) šećera
Umutite sve sastojke za fil sa mikserom. Veliki crni pleh (od rerne) podmažite sa uljem,i ređajte kora, fil, pa pospite višnjama i tako redom dok ne potrošite sve sastojke.
Na kraju gornju koru premažite sa filom.
Izrežite baklavu(ne morate do kraja).
Pecite baklavu na 200°C oko 15-tam min.dok lepo ne porumeni.
Pečenu baklavu ohladite.
Za preliv prokuvajte šećer i vodu, i zalijte sa vrućim sirupom po hladnoj baklavi.
Baklavu poslužite ohlađenu, piše Kulinarka.