Рецепт за најсочнију БАКЛАВУ са ВИШЊАМА и ЈОГУРТОМ - Поступак не може бити једноставнији, а укус је божанствен
Сви који воле ову посластицу и комбинацију јогурта и вишње, одушевиће се.
Уколико волите баклаве и вишње у посластицама, предлог за вас је данас баклава са вишњама, изузетно сочна и укусна. Ево како се прави.
Биће вам потребно:
1/2 кг. танких кора за баклаве
Фил:
1 кг. вишања (свежих или смрзнутих без коштица)
3 јајета
1 чаша(2дл.) шећера
1 чаша(2 дл.) уља
1 чаша(2 дл.) јогурта
1 прашак за пециво
Прелив за баклаву:
2 цаше(2 дл.) воде
2 цаше(2дл.) шећера
Умутите све састојке за фил са миксером. Велики црни плех (од рерне) подмажите са уљем,и ређајте кора, фил, па поспите вишњама и тако редом док не потрошите све састојке.
На крају горњу кору премажите са филом.
Изрежите баклаву(не морате до краја).
Пеците баклаву на 200°Ц око 15-там мин.док лепо не порумени.
Печену баклаву охладите.
За прелив прокувајте шећер и воду, и залијте са врућим сирупом по хладној баклави.
Баклаву послужите охлађену, пише Кулинарка.