Recept za NAJUKUSNIJI ČIZKEJK - Postupak za brzu i laku pripremu, a ukus je nepravaziđen
Jedna od najjednostavnijih poslastica za pripremu, a gotovo da nema osobe koje ne voli ovu tortu.
Predstavljamo vam recept za poularni čizkejk. Evo šta je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Podloga:
- 300 gr mlevenog keksa
- 150 gr maslaca/margarina
- 50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
- Fil: 500 gr krem sira
- 300 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 200 gr šećera u prahu
- 1 vrecica želatina
Vocni sloj:
- 500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
- 200 ml vode
- 3 vanil šećera
- 3 kašike šećera
- 1 vrecica želatina
Za podlogu pomesati mleveni keks sa otopljenim puterom i sokom. Mrvičastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frižider dok pripremamo nadev.
Za nadev krem sir pomešati sa šećerom u prahu, izmešati. Umućeni slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mešati u glatku smesu. Dodati otopljeni želatin koju smo prethodno pripremili prema uputstvu sa vrećice i istopili u 100 ml mleka. Promešati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frižider da se stisne.
Za voćni sloj pomešati voće, vodu, vaniliju šećer i šećer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka se kuva još 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati želatin koji smo prethodno pripremili prema uputstvu. Prohladiti i naneti na nadev. Vratiti u frižider da se voćni sloj želira.