Рецепт за НАЈУКУСНИЈИ ЧИЗКЕЈК - Поступак за брзу и лаку припрему, а укус је неправазиђен
Једна од најједноставнијих посластица за припрему, а готово да нема особе које не воли ову торту.
Представљамо вам рецепт за поуларни чизкејк. Ево шта је потребно од састојака и како се прави.
Подлога:
- 300 гр млевеног кекса
- 150 гр маслаца/маргарина
- 50 - 100 мл сока по избору или млека
- Фил: 500 гр крем сира
- 300 мл слатке павлаке
- 100 мл млека
- 200 гр шећера у праху
- 1 врецица желатина
Воцни слој:
- 500 гр воца ( малина, висања, јагода, купина )
- 200 мл воде
- 3 ванил шећера
- 3 кашике шећера
- 1 врецица желатина
За подлогу помесати млевени кекс са отопљеним путером и соком. Мрвичасту масу утиснути у дно калупа ( 26 цм ). Оставити у фрижидер док припремамо надев.
За надев крем сир помешати са шећером у праху, измешати. Умућени слатку павлаку постепено додавати сиру и мешати у глатку смесу. Додати отопљени желатин коју смо претходно припремили према упутству са врећице и истопили у 100 мл млека. Промешати. Истрести на подлогу од кекса, поравнати и оставити у фрижидер да се стисне.
За воћни слој помешати воће, воду, ванилију шећер и шећер и кувати док не проври. Када прокљуца нека се кува још 5 минута. Уклонити са ватре и додати желатин који смо претходно припремили према упутству. Прохладити и нанети на надев. Вратити у фрижидер да се воћни слој желира.