Јединствени спој СЛАТКО-КИСЕЛОГ УКУСА! Торта од лимуна за све љубитеље лаганијег укуса, нешто другачија посластица
Одличан предлог уколико нисте одлучили шта да припремате за предстојећи Божић.
Посластице од лимуна увек добро дођу, али током лета су најбоље могуће слатко освежење.
Постоји много начина да употребите лимун у припреми дезерта, а ми вам представљамо брзи рецепт за декоративну и укусну торту која је по свачијем укусу.
Састојци који су потребни за припрему торте.
За кору:
- 200 грама брашна
- пола кесице прашка за пециво
- 150 милилитара уља
- 100 грама шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 200 милилитара киселе павлаке
- 100 милилитара јогурта
- кора од једног лимуна
За прелив за кору:
- 1 кашика шећера
- 1 лимун
- вода по потреби
За фил:
- 350 милилитара густог јогурта
- 4 кесице ванилин шећера
- пола литра слатке павлаке
- шлаг
- 2 лимуна
Припрема
Кора
У једној дубљој чинији помешајте брашно и прашак за пециво, па постепено додајте преостале састојке за кору уз непрестано мућење миксером када смеса постане влажна. Потом излијте у калуп, подмазан или обложен пек-папиром, па пеците око пола сата у рерни претходно загрејаној на 170 степени.
Чим буде готово, оставите свој сочни бисквит да се прохлади, па тек онда извадите из калупа. Затим пресеците хоризонтално тако да добијете две коре, а доњу вратите у калуп.
Прелив за кору
Добро исцедите лимун, па му додајте шећер и мало воде, тек долико да обијете око 10 децилитара течности. Прокувајте ово, па једном половином течности прелијте кору која је у калупу.
Фил
Умутите слатку павлаку, па јој додајте ванилин шећер и шлаг. Затим додајте јогурт и тек на крају сод од лимуна. Када добијете компактну масу, ставите је преко преливене коре, а потом поклопите другом кором.
Декорација
Украсите шлагом и сецканом коро лимуна. Оставите да се стгне и охлади у фрижидеру.