Recept za ROLOVANU PRASETINU - Evo kako da pripremite sočnu roladu uz nekoliko sastojaka, raskošno jelo
Napravite rolovano svinjsko meso punjeno slanininom i pečurkama, sigurno smo da će gosti biti oduševljeni.
Vreme je posta, ali ukoliko se spremate za novogodišnje praznike ili slavite slavu nakon posta ili jednostavno ne postite, evo recepta za vas.
Napravite rolovano svinjsko meso punjeno slanininom i pečurkama, sigurno smo da će gosti biti oduševljeni. A uz ovako sočno meso dovoljno je poslužite salatu. Takođe, ovo svinjsko meso možete da poslužite i za ručak.
Sastojci:
- 1,2 kg svinjski vrat
- 4 čena belog luka
- 3 kašičice senfa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice karija
- 2 kašike ulja
- 2 crna luka
- 300 g pečuraka
- 70 g slanine
Još:
- 2 kašike meda
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soja sosa
- slatka paprika
Recept za svinjsko meso punjeno slaninom i pečurkama:
Komad svinjskog mesa zasecite, ali ne do kraja. Treba da ga raširite da napravite kao lepezu. Istucite ga čekićem za meso, pa utrljajte mleveni beli luk, kao i senf. Pospite so, biber, origano i kari i lepo utrljajte. Preklopite svinjsko meso i pokrijte alu folijom, pa ostavite da se marinira nekih pola sata.
U tiganju na malo ulja ispržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte seckane pečurke. Posolite i pržite dok i pečurke ne budu gotove. Raširite svinjsko meso, pa do pola poređajte slaninu, a preko nje premažite smesu od luka i pečuraka. Urolajte meso i vežite koncem.
Tepsiju obložite alu folijom i premažite je uljem, pa stavite meso. Pokrijte folijom i marinirajte sat vremena. za to vreme poemšajte med, senf, sojin sos i slatku papriku. Premažite svinjsko meso, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta. Zatim izvadite meso, pokrijte sa dve alu folije, pa nastavite da pečete još sat vremena.
Nakon tog vremena izvadite svinjsko meso iz rerne, pa premažite masnoćom koje je meso pustilo, pospite slatkom paprikom, pa opet premažite masnoćom. Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta, bez folije.