Рецепт за РОЛОВАНУ ПРАСЕТИНУ - Ево како да припремите сочну роладу уз неколико састојака, раскошно јело
Направите роловано свињско месо пуњено сланинином и печуркама, сигурно смо да ће гости бити одушевљени.
Време је поста, али уколико се спремате за новогодишње празнике или славите славу након поста или једноставно не постите, ево рецепта за вас.
Направите роловано свињско месо пуњено сланинином и печуркама, сигурно смо да ће гости бити одушевљени. А уз овако сочно месо довољно је послужите салату. Такође, ово свињско месо можете да послужите и за ручак.
Састојци:
- 1,2 кг свињски врат
- 4 чена белог лука
- 3 кашичице сенфа
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 кашичица оригана
- 1/2 кашичице карија
- 2 кашике уља
- 2 црна лука
- 300 г печурака
- 70 г сланине
Још:
- 2 кашике меда
- 1 кашика сенфа
- 1 кашика соја соса
- слатка паприка
Рецепт за свињско месо пуњено сланином и печуркама:
Комад свињског меса засеците, али не до краја. Треба да га раширите да направите као лепезу. Истуците га чекићем за месо, па утрљајте млевени бели лук, као и сенф. Поспите со, бибер, оригано и кари и лепо утрљајте. Преклопите свињско месо и покријте алу фолијом, па оставите да се маринира неких пола сата.
У тигању на мало уља испржите ситно сецкани црни лук, па када омекша додајте сецкане печурке. Посолите и пржите док и печурке не буду готове. Раширите свињско месо, па до пола поређајте сланину, а преко ње премажите смесу од лука и печурака. Уролајте месо и вежите концем.
Тепсију обложите алу фолијом и премажите је уљем, па ставите месо. Покријте фолијом и маринирајте сат времена. за то време поемшајте мед, сенф, сојин сос и слатку паприку. Премажите свињско месо, па пеците у загрејаној рерни на 190°Ц око 30 минута. Затим извадите месо, покријте са две алу фолије, па наставите да печете још сат времена.
Након тог времена извадите свињско месо из рерне, па премажите масноћом које је месо пустило, поспите слатком паприком, па опет премажите масноћом. Вратите у рерну и пеците још 15-20 минута, без фолије.