Рецепт за БУХТЛЕ са раскошним пуњенем - Комбинација крема и овог џема чини их неодољивим свима, а тесто је "сан снова"
Предлог за доручак уколико не постите.
Представљамо вам рецепт за бухтле. Прелепо, мирисно и мекано тесто које је пуњено џемом по избору.
Ево шта вам је потребно за овај рецепт и како да га припремите.
Састојци:
- 800 г брашна
- 200 мл млека
- 100 мл воде
- 80-100 грама отопљеног путера
- 1 јаје
- 4-5 кашика шећера
- 30 грама квасца, прсохват соли, кора од једног лимуна, 2 кесице ванилин шећера
Фил:
- 400 грама џема
- 3 кашике нутела
- 4 кашике млевених ораха
Два децилитра млека сипајте у посуду, 100 мл воде, једно јаје, 4 кашике шећера, две кесице ванилин шећера, 30 грама квасца и 100 грама отопљеног путера. Додајте половину кашичице соли и мало рендане корице лимуна ради мириса.
Све састојке сјединити жицом. Осамсто грама брашна додајте лагано и месите тесто кашиком постепено. Замесите мекано тесто и ставите га на површину стола где сте сипали брашно, покријте га и оставите да одстоји.
Надев за бухтле: У 400 грама џема од шљива додајте 3 кашике крема, 4 до 5 кашика млевених ораха или млевене плазме.
Надошло тесто развуците оклагијом. Када га развучете, можете га резати неком већом чашом.
Поделите га на 16 једнаких квадратића. У средину ставите доста фила и затим грајеве теста вуците ка унутрашњости да покријете фил и образујете лоптицу.
Припремљене бухтле прелити са 200 грама отопљеног путера. Пустите их још једном да надођу. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 10-15 минута, а затим смањите на 180 степени и пеците 20 минута.
Када се испеку и прохладе преспите их шећером у праху.